Nieuwe functionaliteiten


De nieuwe 1.4 firmware voor de Avocent Matrix High Performance KVM oplossing brengt naast een aantal andere verbeteringen ook nieuwe functionaliteit.


Extended Mode

Versie 1.4 biedt namelijk de mogelijkheid om de Avocent Matrix Transmitter direct op de receiver aan te sluiten, de zogenaamde extended mode. De transmitter ontvangt dan zijn stroom van de receiver via de UTP kabel. Uiteraard zijn een aantal voorzieningen in het OnScreenMenu in Extended Mode afwezig omdat die aansluiting op de matrix module vereisen. Inloggen, automatisch of niet, is bijvoorbeeld niet meer van toepassing.

De digitale veelzijdigheid van Avocent Matrix is echter nog steeds aanwezig:

  • Onafhankelijk van kabelafstand compromisloze beeldkwaliteit
  • Onafhankelijk van de kabelafstand hoge resolutie: 1920×1080, 1920×1200 en 2048×1152
  • De maximale kabelafstand (UTP cat5e of hoger) is 100 meter
  • USB rechten beheer (keuzemogelijkheid welke USB apparaten mogen worden aangesloten)
  • EDID management (optimaal instellen van het beeldscherm op de computer)
  • SB enumeratie (keuze om bepaalde USB devices te presenteren en andere niet)

In Extended Mode is er ook de mogelijkheid om in de toekomst nieuwe firmware te programmeren, echter niet via de matrix module, maar vanaf USB flash drive. Vanwege de uitgebreide instelmogelijkheden heeft Avocent er een admin-mode gebouwd die met een wachtwoord wordt beveiligd.

Hogere resolutie

Daarnaast is voor de DVI-D transmitters een nieuwe resolutie ondersteunt welke verder gaat dan het tot nu toe geboden WUXGA van 1920×1200: AvocentMatrix ondersteunt vanaf versie 1.4 de 2048×1152 resolutie.

Neem voor de nieuwe firmware contact op met de supportafdeling van lanclan.

Release notes