De hagelnieuwe ProLiant DL20 Gen10 is de meeste veelzijdige ondiepe HPE server in lange tijd


Want voortaan is 38,2 centimeter rackdiepte genoeg voor een ESX host met krachtige Intel 8 core processor, 64 GB geheugen, een volwaardige Smart Array controller, HotPlug redundante voedingen en volwaardige iLO5 beheerkracht.

We hebben het dan meer specifiek over de de SFF versie van de HPE Proliant DL20 Gen10, waar naast 4 van de bekende HPE Smart Carrier SFF disks in combinatie met een Optical Drive in passen.

Is die laatste overbodig, behoort optioneel zelfs een drivecage voor 6 SFF Smart Carrier disks tot de mogelijkheden. Aangestuurd door een volwaardige Smart Array E208i zonder cache voor RAID1+0 arrays of een Smart Array P408i mèt cache voor een RAID6 disk array, is de betrouwbaarheid op ProLiant niveau.

Of het nu 2,4TB SAS 10K HDDs of 1,9TB Solid State Drives betreft, je kunt hier een ESX host van maken die zijn mannetje staat.

Meer dan voldoende om een beperkt aantal VMs te draaien

Toegegeven, een 8 core Xeon E processor is niet de dikste van de familie vandaag de dag, echter met 3,4 Gigahertz kloksnelheid is deze Xeon toch meer dan voldoende om een beperkt aantal VMs te draaien. Op locaties waar je tot nu toe een ESX host onmogelijk achtte.

Naast een, wat ons betreft niet optionele, dedicated iLO5 management poort is er ook een 2 poorts Gigabit netwerk interface op het systemboard, welke netwerkcapaciteit uitgebreid kan worden dankzij een PCI Express slot of FlexxLOM slot.

De nieuwe HPE ProLiant DL20 Gen10 is een krachtpatser op zijn kleinst

HPE is erin geslaagd om het formaat niet ten koste te laten gaan van beheerbeid en betrouwbaarheid door iLO5, de Smart Array controller en redundante HotPlug power supplies in haar kortste tot nu toe te bouwen.

Benieuwd naar de mogelijke configuraties?

Vraag één van de (virtual) infra specialisten bij lanclan naar de mogelijkheden. We helpen u graag verder.