HPE introduceert de switchless 100Gbit vSphere backbone


Voor FT, iSCSI, vSAN en vMotion verkeer ben je eigenlijk niet meer tevreden met 10Gbit. In de slipstream van de introductie van de Proliant DL325 Gen10 Plus en ProLiant DL385 Gen10Plus ziet ook een verrassende nieuwe mogelijkheid het levenslicht: een 100Gbit backbone waar vSphere infrastructuur verkeer zich pas echt thuisvoelt.

De nieuwe, innovatieve, MCX516A-CCHT netwerk interface card nut de kracht van de HPE ProLiant Gen10 Plus uit door maar liefst twee (2!) 100Gbit Ethernet poorten te bieden. Innovatieve fabrikant Mellanox zet de kers op de taart door ondersteuning voor een 100 Gbit ring topologie in te bouwen. En die leent zich uitstekend voor de verschillende varianten van VMware vSphere infrastructuur verkeer. Liefhebbers van vMotion, vSAN en Fault Tolerance kunnen hun hart ophalen. Ditch the switch is daarbij het motto dat “binnen bereik” inhoud geeft, omdat in veel gevallen dit verkeer binnen één vSphere datacenter blijft.

image (C) 2020 Mellanox inc.

Als je daar dan bij optelt dat HPE voor deze baanbrekende NIC ook enigszins betaalbare Direct Attach Cables aanbiedt om de QSFP28 poorten met elkaar te verbinden, dan zijn de gepeperde prijzen van 100Gbit transceivers ook al geen argument meer om de nieuwe kansen, die deze nieuwe technologie biedt, niet te gaan verkennen.

Deze nieuwe enabler opent namelijk nieuwe deuren. Mellanox heeft de krachtige processor op de kaart niet alleen voorzien van hardware offloading van het relatief nieuwe NVMe over Fabric protocol. Ook hardware offload voor encapsulatie en decapsulatie van het door VMware NSX-T gebruikte GENEVE en het door VMware NSX-V gebruikte VXLAN is aan boord. Neem contact op met uw lanclan private vSphere cloud architect voor meer informatie.